Preskočiť na hlavný obsah

Zrádné srdce

Ahojte :D :D
Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Tento rok som vianočné dni trávila s knihou Zrádné srdce od Mary E. Pearson  ,ktorá vyšla 4.12.2017 vo vydavateľstve CooBoo. Zrádné srdce je zároveň poslednou novinkou v tomto roku ,ktorá vyšla v CooBoo. Pokiaľ ste o tejto knihe ešte nepočuli a nič vám tento názov nehovorí ,tak vám možno napovie niečo názov Falošný bozk (Falešný polibek). Zrádné srdce je totižto druhý diel zo série Kroniky pozostalých. No a ako sa mi kniha páčila vám prezradím v dnešnom článku. 
♚♚♚
Názov knihy : Zrádné srdce
Originálny názov : The Heart of Betrayal 
Autor : Mary E. Pearson 
Jazyk : český
Séria : Kroniky pozostalých (Kroniky pozůstalých)
Diel v poradí : druhý
Nasledujúci diel : The Beaty of Darkness
Vydavateľstvo : CooBoo
Počet strán : 320
Rozmer : 145×205 mm
Väzba : pevná s prebalom
Vekové odporúčanie : 12+
♚♚♚

V zajetí barbarského krále mají Lia a Rafe jen malou šanci na útěk. Jejich jedinou nadějí je spoléhat na to, že král bude příliš ohromen jejím darem, než aby je popravil. Královo zaujetí Liou je však větší, než se na první pohled zdá. Stále je tu i Rafe, který jí lhal, ale pro její ochranu obětoval vlastní svobodu. Zatímco se probouzí Liin dar a ona poznává sama sebe, je jí jasné, že ji čekají rozhodnutí, která ovlivní její zemi… i její vlastní osud.

♚♚♚
Lia, hl. hrdinka príbehu ,naša milovaná temperamentná princezná s neskrotným jazykom sa ocitá na území nepriateľov a nenávidených barbarov. Priviedol ju tam Kaden v domnienke ,že by ju nemusel zabiť  ak by sa zdala Komizarovi (pánovi Vendy) užitočná. Zámienkou by mohol byť Liin dar ,ktorý doposiaľ len predstierala ,že má. Avšak, vo Vende sa jej dar začne preberať k životu. Lia je uväznená na Vendskom dvore spolu s Rafeom. Jej láskou. Na jednu stranu je rada ,že je s ňou a veľmi túži byť len s ním. No na druhú stranu je sklamaná z toho koľko lží jej narozprával a ,že jej zatajil svoju pravú totožnosť. Chvíľu mu to nedokáže odpustiť ale neskôr sa s tým vyrovná a prijme to. Lia spolu s Rafeom chystajú útek z Vendy. Nie je to však ľahké. Preto aby sa zachránili musia spliesť pavučinu klamstiev a plánov. Lia sa  vo Vende dozvie zopár tajomstiev týkajúcich sa jej kráľovstva. Medzi ňou a Kadenom sa to začne vylepšovať. Spozná jeho lepšiu stránku. A opäť sa prebudia jej city k nemu ,ktoré však nie sú také v aké dúfa Kaden. Kaden Liu veľmi ľúbi. Ona ho má ale rada len ako kamaráta. Jej srdce už patrí len Rafeovi. Komizar vytvára rôzne plány ,v ktorých hrá Lia dôležitú rolu a ,ktoré môžu pomôcť jeho kráľovstvu. Lii ale nie sú veľmi po chuti. Spraví ale všetko čo sa od nej očakáva. Robí to hlavne z dôvodu aby Venďania neprišli na jej útek s Rafeom. Venda pripravuje útok na Liino kráľovstvo. To je pre Liu o dôvod viac aby utiekla a varovala svojich krajanov. Nechce aby ešte niekto dopadol ako jej brat a jeho družina ,ktorých barbari z Vendy zabili. Ako sa vyvinie príbeh o princeznej z Morrighanu sa dozviete jedine v tomto zrdvujúcom príbehu od Mary E. Pearson. 
♚♚♚
Túto knihu som nemala v pláne tento rok čítať ale ,keď som videla ,že už vyšla a počula na ňu už nejaké chvály ,tak som sa neovládla a objednala si ju. Chvíľu mi trvalo kým som sa začítala ale potom to šlo ako po masle. Nevnímala som ako rýchlo mi tie stránky ubiehajú. S dychtivosťou som otáčala stranu za stranou. Na niektorých stranách som sa smiala a na niektorých tŕpla v strachu a obavách o niektorých mojich obľúbených hrdinov. Liu ako hrdinku mám rada ale niekedy ma vie aj poriadne štvať. Na Rafea nedám dopustiť. To je jedna z mojich najobľúbenejších mužských postáv. To je proste láska na prvý pohľad. Princ ,ktorý si dobyje vaše srdcia. V tomto dieli som si ale obľúbila veľmi aj Kadena. V minulom dieli mi liezol na nervy ale v tomto naňho nedám dopustiť. Keby som si mala vybrať jedného z týchto chlapcov ,tak by som asi mala vážny problém. Nevedela by som si vybrať. Obaja sú skvelí. Dej knihy bol pútavý, naplnený zaujímavými zvratmi, nechýbal tu ani humor, láska, klamstvá, tajomstvá a napätie. Neviem ako vás ale mňa úplne ohúrila obálka tejto knihy. Zo všetkých sérii ,ktoré som doteraz čítala sa mi obálky kníh zo série Kroniky pozostalých páčia najviac. Séria sa zaradila medzi moje najobľúbenejšie. Postavy, prostredie a celý tento príbeh sa mi veľmi zapáčil. Už sa neviem dočkať ďalšieho dielu a veľmi sa naň teším. Tretí diel by mal vyjsť v č.j. niekedy vo februári budúceho roku. Táto séria by mala byť len trilógiu ,takže pokiaľ nie ste fanúšici zdĺhavých sérií a milujete fantasy, tas si myslím ,že siahnuť po knihách z tejto série je určite správna  voľba.
PS: Kniha má aj nádhernú mapu. Aj vy milujete mapy v knihách ? Ja ich zbožňujem.
♚♚♚
Hodnotenie :

Odporúčam : URČITE ÁNO
Cena : 11,59€ (v Martinuse)
Objednávať môžete tu.
♚♚♚

Toto je už z dnešnej recenzie všetko. Čítal už niekto z vás túto knihu alebo predošlý diel ? Pokiaľ áno ,tak ako sa vám páčil/a ? Píšte dole do komentárov. Teším sa na vás opäť pri ďalšom článku , zatiaľ sa majte pekne. Ahojte :D :D


Martina Karasová, Milujeme knihy












Komentáre

Bela napísal(a)…
Áno, aj ja milujem mapy v knihách. :D Myslím, že táto kniha sa právom volá Zradné srdce. Pokiaľ ide o mňa v 1. knihe som bola za Rafea, ale v 2. knihe som sa zamilovala do Kadena. Chcela som, aby skončila s ním, ale bolo mi jasné, že sa tak nestane. :P Táto kniha je podľa mňa najlepšia z celej triológie. Lia a Komizar ... To nemá slov. Tak sa provokovali. - ,,Stále je niečo o čo mòžeš prísť." XD A Kaden sa snažil obidvoch držať na uzde. Liin jazyk bol čoraz ostrejší a spoznávala viac krajinu, ľudí a politiku. A hlavne svoj dar. (ktorému som veľmi nerozumela, ale všetky vysvetlenia prídu :) ) Ja som vážne chcela, aby bola s Kadenom ;( :) A keď si ju chcel Komizar vziať... :D Ako musela niektoré veci predstiarať ... Je vážne odvážna. Kniha je úžasná. ❤ No proste PECKA. :) Som rada za tvoju recenziu.
Martina Karasová napísal(a)…
Ďakujem za tvoj názor. Stotožňujem sa s ním až na to s Kadenom. Ja som viac fandila Rafeovi. Kadena som moc rada nemala, to sa zmenilo až v treťom dieli.
To som rada.😁

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Krutý princ (Holly Black)

Ahojte ľudkovia, vítam vás pri novom článku. Dnes mám pre vás recenziu na knihu, na ktorú som sa veľmi tešila. Je to Krutý princ od Holly Black, ktorého v januári vydalo vydavateľstvo SLOVART.  Na túto knihu som sa počula dosť veľa rozporuplných recenzií, vďaka čomu sa bála do knihy pusti. Nakoniec som sa ale odhodlala, kedže som veľkým fanúšikom férskych bytostí, a to odvtedy, čo do môjho života vstúpila Sarah J. Maas so sériami ATOTAR a ToG.  Čo myslíte, páčil sa mi Krutý princ alebo ma sklamal? ♕♕♕ ,,Láska je vznešená vec. Ako môže byť niečo nesprávne, ak to robíš v mene tohto ušľachtilého citu?" ♕♕♕ Názov knihy: Krutý princ Originálny názov: The Cruel Prince Autor: Holly Black Jazyk: slovenský Séria: Férska sága Diel v poradí: prvý Nasledujúci diel: The Wicked King Vydavateľstvo: Slovart Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom  Rok vydania: 2019 Vekové odporúčanie: 15+ ♛♛♛ ♛♛♛ Anotácia:  Holly Black, jedna z najúspešnejších autoriek

Na dvore z hmly a besu

Ahojte :D :D Moji milí knihomoli a knihomoľky , vítam vás pri novej recenzii ku knihe Na dvore z hmly a besu (Dvůr mlhy a hněvu) , čo je druhá časť k sérii Na dvore z tŕňov a ruží. Táto kniha v slovenskom jazyku ešte nevyšla a tuším ,že výjde až niekedy na jeseň ak sa  nepreloží dátum vydania  ale môžete si ju prečítať v českom jazyku ako ja , pokiaľ vás táto kniha zaujala tak isto ako mňa.  Na dvore z hmly a besu Názov knihy v slovenskom jazyku : Na dvore z hmly a besu Názov knihy v českom jazyku : Dvůr mlhy a hněvu Originálny názov : A court of Mist and Fury Séria : Na dvore z tŕňov a ruží Diel v poradí : druhý Ďalší diel v poradí : A court of Wings and Ruin (názov v angličtine) Vydavateľstvo : Cooboo (vydalo v ČR) , Slovart (vydá na SR už túto jeseň) Žáner : sci-fi, fantasy Počet strán : 664 Rozmery : 130×200 mm Väzba : brožovaná Vekové odporúčanie : 18+ (ale dá sa aj od 15 😉)  Rok vydania : 2017 Opis :  Feyra prežila súboj s Amaranthou a vr

Končí sa to nami

Ahojte :D :D Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Asi pred týždňom sa mi dostala do rúk kniha Končí sa to nami od Colleen Hoover. Kniha vyšla 23. januára 2018. Pre mňa toto bola druhá kniha od Collen Hoover. Ako prvú som čítala Odvrátenú tvár lásky ako e-knihu. No túto knihu mám objednanú aj v klasickej knižnej podobe. Keď ju budem mať ,tak si ju znovu prečítam a napíšem vám ku nej recenziu. Ale vrátim sa zas ku knihe Končí sa to nami. Kniha ma zaujala svojou krásnou obálkou a anotáciou. A ako sa mi páčila ? To vám prezradím v dnešnom článku.  ♥♥♥ Názov knihy: Končí sa to nami Originálny názov: It Ends With Us Autor: Colleen Hoover Jazyk: slovenský Vydavateľstvo: Ikar Počet strán: 320 Rozmer: 145×227 mm Väzba: pevná s prebalom ♥♥♥ Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambició