Preskočiť na hlavný obsah

Prázdninový knižný tag

Milí knihomoli,
vítam vás pri novom článku. Dnes pre vás zázrakom nemám recenziu, ale knižný tag. Už dlhšiu dobu som sa nevenovala ničomu inému ako recenziám, preto som si povedala, že troška vybočím zo stereotypnej zóny a skúsim aj niečo iné. Keď som tak šmejdila po internete, natrafila som na celkom zaujímavý knižný tag, ktorý ma oslovil a povedala som si, že ho aj ja skúsim. Je to prázdninový knižný tag, ktorý som našla na blogu Život s knihami. Prázdniny síce pomaličky končia, no aspoň si ich takto ešte viac spríjemním. Nejdem už zbytočne zdržiavať a idem sa odrazu pustiť do vypĺňania. 



1. Čítaš cez prázdniny viacej, alebo menej, než cez školský rok?
Minulý rok by som odpovedala viac, pretože minulý rok som do leta moc nečítala. Avšak, tento rok by som povedala, že menej. Viacero kníh som čítala dlhšie, ako je u mňa zvykom. Mnohokrát sa mi  dokonca vôbec čítať nechcelo. Takže tieto prázdniny určite menej. 

2. Keď si vybavíš prázdniny, akú knihu si s nimi spojuješ? 
Knihy od Cassandry Clare. Minulé prázdniny totižto patrili práve knihám od nej a teraz vždy, keď sa ne ne pozriem, tak si ich spájam s prázdninami. 

3. Koľko si schopná/ný si vziať kníh na dovolenku?
Na dovolenke som ešte nebola, takže na túto otázku neviem odpovedať, no ak cestujem niekam autom s rodičmi, tak si jednu knihu na spríjemnenie cesty beriem. 

4. Čítaš cez prázdniny nejaké povinné čítanie?
Nie, nedokážem sa k nemu dopratať ani cez školský rok. Povinné čítanie ma neláka, radšej cez prázdniny čítam, to na čo mám ja sama chuť. 

5. Preferuješ klasické knihy (papierové), alebo e-knihy (elektronické knihy)?
Určite papierové. Je to pre mňa pohodlnejšie, no sem tam, ak sa mi nechce čakať na papierovú knihu, tak aj elektronická padne vhod. 

6. Akú knihu by si rada videla sfilmovanú? 
Fuuha, tých je celkom dosť. Najviac sa ale teším na filmové spracovanie knihy Na dvore z tŕňov a ruží od Sarah J. Maas, a taktiež na filmové spracovanie Iskry v popole. K obom knihám už bolo potvrdené, že by malo filmové spracovanie vzniknúť. Snáď všetko vyjde ako má, a filmov sa dočkáme. 

7. Keby si mala možnosť prežiť deň s nejakou knižnou postavou, aká by to bola?
Určite Rhysand z Na dvore z tŕňov a ruží. Túto postavu zbožňujem. Rhysand je vtipný, záludný, no aj citlivý. Pre ľudí, na ktorých mu záleží by urobil prvé aj posledné. 

8. Ktoré miesto z kníh by si rada navštívila?
Buď Anticu, čo je mesto na Južnom kontinente zo šiesteho dielu Trónu zo skla, alebo Velaris, čo je mesto nachádzajúce sa na Nočnom dvore v Prythiane, krajine z knihy Na dvore z tŕňov a ruží. 

PS: Jednoducho knihy od Sarah J. Maas milujem, to vám potvrdil aj tento tag. 

Milí knihomoli, z dnešného článku to je už všetko. Snáď sa vám takéto spestrenie páčilo. Zhodujete sa so mnou v niektorých veciach, ktoré som písala vyššie? Ak áno, v ktorých? Ja sa  s vami už lúčim. Užívajte si pekný letný deň. 

Martina Karasová, Milujeme knihy

Komentáre

Roni napísal(a)…
Já teda knížky od S.J. Maas ještě nečetla. Hrozně mě odrazuje ten boom okolo. Jinak s tebou celkem souhlasím. Akorát povinou četbu se přiznám, jsem měla přečtenou dřív, než jsme si tvořili seznam na maturitu. Nebo minimálně většinu :-)
Martina Karasová napísal(a)…
To sa stáva občas aj mne, že ma neláka čítať knihy/série, ktoré všetci čítajú a vychvaľujú.😊 Som ale rada, že som pustila sa do oboch sérii od Sarah J. Maas. Už si ani neviem predstaviť svoj život bez nich.❤ To je super. Ja ani neviem kedy sa k nej dopracujem.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Krutý princ (Holly Black)

Ahojte ľudkovia, vítam vás pri novom článku. Dnes mám pre vás recenziu na knihu, na ktorú som sa veľmi tešila. Je to Krutý princ od Holly Black, ktorého v januári vydalo vydavateľstvo SLOVART.  Na túto knihu som sa počula dosť veľa rozporuplných recenzií, vďaka čomu sa bála do knihy pusti. Nakoniec som sa ale odhodlala, kedže som veľkým fanúšikom férskych bytostí, a to odvtedy, čo do môjho života vstúpila Sarah J. Maas so sériami ATOTAR a ToG.  Čo myslíte, páčil sa mi Krutý princ alebo ma sklamal? ♕♕♕ ,,Láska je vznešená vec. Ako môže byť niečo nesprávne, ak to robíš v mene tohto ušľachtilého citu?" ♕♕♕ Názov knihy: Krutý princ Originálny názov: The Cruel Prince Autor: Holly Black Jazyk: slovenský Séria: Férska sága Diel v poradí: prvý Nasledujúci diel: The Wicked King Vydavateľstvo: Slovart Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom  Rok vydania: 2019 Vekové odporúčanie: 15+ ♛♛♛ ♛♛♛ Anotácia:  Holly Black, jedna z najúspešnejších autoriek

Končí sa to nami

Ahojte :D :D Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Asi pred týždňom sa mi dostala do rúk kniha Končí sa to nami od Colleen Hoover. Kniha vyšla 23. januára 2018. Pre mňa toto bola druhá kniha od Collen Hoover. Ako prvú som čítala Odvrátenú tvár lásky ako e-knihu. No túto knihu mám objednanú aj v klasickej knižnej podobe. Keď ju budem mať ,tak si ju znovu prečítam a napíšem vám ku nej recenziu. Ale vrátim sa zas ku knihe Končí sa to nami. Kniha ma zaujala svojou krásnou obálkou a anotáciou. A ako sa mi páčila ? To vám prezradím v dnešnom článku.  ♥♥♥ Názov knihy: Končí sa to nami Originálny názov: It Ends With Us Autor: Colleen Hoover Jazyk: slovenský Vydavateľstvo: Ikar Počet strán: 320 Rozmer: 145×227 mm Väzba: pevná s prebalom ♥♥♥ Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambició

Na dvore z hmly a besu

Ahojte :D :D Moji milí knihomoli a knihomoľky , vítam vás pri novej recenzii ku knihe Na dvore z hmly a besu (Dvůr mlhy a hněvu) , čo je druhá časť k sérii Na dvore z tŕňov a ruží. Táto kniha v slovenskom jazyku ešte nevyšla a tuším ,že výjde až niekedy na jeseň ak sa  nepreloží dátum vydania  ale môžete si ju prečítať v českom jazyku ako ja , pokiaľ vás táto kniha zaujala tak isto ako mňa.  Na dvore z hmly a besu Názov knihy v slovenskom jazyku : Na dvore z hmly a besu Názov knihy v českom jazyku : Dvůr mlhy a hněvu Originálny názov : A court of Mist and Fury Séria : Na dvore z tŕňov a ruží Diel v poradí : druhý Ďalší diel v poradí : A court of Wings and Ruin (názov v angličtine) Vydavateľstvo : Cooboo (vydalo v ČR) , Slovart (vydá na SR už túto jeseň) Žáner : sci-fi, fantasy Počet strán : 664 Rozmery : 130×200 mm Väzba : brožovaná Vekové odporúčanie : 18+ (ale dá sa aj od 15 😉)  Rok vydania : 2017 Opis :  Feyra prežila súboj s Amaranthou a vr