Preskočiť na hlavný obsah

Knižné novinky - marec 2018

Ahojte,
milí knihomoli, vítam vás pri novom článku, v ktorom vám predstavím knižné novinky tohto mesiaca. Pokiaľ neviete čo čítať alebo nemáte prehľad o marcových novinkách, tak sa určite pohodlne usaďte a pokračujte v čítaní. Vybrala som pre vás 8 knižných noviniek, ktoré ma najviac zaujali a mohli by aj vás. Toto sú oni:

1. Led nebo oheň (YA, fantasy) - Sara Raasch, CooBoo, cz, 6. marec 2018

Může být Meira královnou a současně i bojovnicí? 2. díl bestsellerové trilogie.  Zimní království bylo osvobozeno, ale krušné chvilky ještě nekončí. Aby Meira ochránila svůj lid, dovolí Cordellu kopat v zimních dolech. Tam ale najdou něco mocného a nebezpečného – magickou propast. Theron chce využít tento nález k poražení zla, ale Meira se bojí, co s sebou taková síla může přinést. Když se na zemi posledně objevilo tolik magie, povstal velký Rozklad. Proto nechce nechat nic náhodě a klidně se postaví i Theronovi. Ale nevystaví i tak své lidi nebezpečí? Boje o moc sílí. Theron touží po magii, Mather bojuje za svobodu a Meira se začíná ptát sama sebe, jestli bojuje jen za Zimu, nebo za celý svět.                                                                                                                               

2. Zrádce trůnu (YA, fantasy) - Alwyn Hamilton, CooBoo, cz, 6. marec 2018           Zapomeňte všech no, co jste dosud věděli o Mirádži, o džinech i o Modrookém banditovi. Jisté je jen jedno - všechno se mění. Před pouhými několika měsíci pistolnice Amání al’Hiza uprchla ze svého nudného městečka na hřbetě mytického koně s tajemným cizincem Jinem. Hledala tenkrát pouze svobodu, ale nyní se snaží osvobodit celý pouštní národ Mirádži z područí krvelačného sultána, který zabil vlastního otce, aby se zmocnil trůnu. Když se Amání octne v ohnisku režimu – v sultánově paláci –, je odhodlaná tyrana svrhnout. V zoufalé snaze odkrýt sultánova tajemství dělá špionku na jeho dvoře a snaží se přitom zapomenout na to, že Jin zmizel, zrovna když se nejvíc sbližovali, a že je vězeňkyní nepřítele. Ale čím déle zde zůstává, tím více pochybuje, zda je sultán opravdu takový zloduch, jak jí ho líčili, a kdo je v její sluncem sežehlé, kouzelné rodné zemi tím skutečným zrádcem.

3. Město světcu a zloděju (YA, detektívka) - Natalie C. Anderson, Fragment, cz, 16. marec 2018ň

Senzace roku 2017 v žánru detektivka pro young adult čtenáře. Originální zápletka a silný příběh, který nebudete moci dostat z hlavy.                                      V temných uličkách města Sangui se pohybuje stín. Tím stínem je dívka, která trpělivě čeká, až nastane ten správný čas. Čas na pomstu a odhalení vraha její matky… Tina patří k nejschopnějším zlodějům pouličního gangu Goondů. Na ulici žije čtyři roky – přesně od té doby, co slyšela výstřel, který zabil její mámu. Tehdy jí bylo dvanáct let. Když se jí naskytne možnost vloupat se do domu prominentního obchodníka, v jehož vile k vraždě došlo, neváhá ani na chvíli. Má v plánu pomstít se a Ronalda Greyhilla naprosto zničit. Místo toho ale začne o své pravdě pochybovat. V domě totiž dojde k nečekanému setkání, které ji zavede na zcela novou stopu. Zpět do nebezpečného Konga, odkud před lety s matkou uprchly, aby si zachránily holý život…

4. Tinta (YA, fantasy) - Alice Broadway, CooBoo, sk, 23. marec 2018

Lyrická fantasy s orwellovskými prvkami sa vám dostane pod kožu ako tinta tetovanie.                                                                                                                                          V Saintstone neexistujú žiadne tajomstvá. Každý člen spoločenstva má svoje úspechy aj pády zaznamenané na pokožke. Niektoré znaky sú prejavom čestnosti a lojálnosti, iné celému svetu vykričia, kto je zlodej a zradca. Leora nachádza po smrti svojho otca útechu v nepredstaviteľnom príbehu, ktorý rozprávajú otcove tetovania. Až kým na šiji neobjaví v tinte znak, ktorý je dôkazom najstrašlivejších zločinov, aké v Saintstone poznajú. Leora je presvedčená, že ide o omyl. No kým začne konať, niekto toto desivé tajomstvo vyzradí a pošliape tak dedičstvo jej otca. Leorin život sa razom ocitne v nebezpečenstve.              Úchvatný debut Alice Broadwayovej je svedectvom činov, ktoré sme ochotní podniknúť, aby sme v živote objavili pravdu.

5. Dvůr křídel a zmaru (YA, fantasy) - Sarah J. Maas, CooBoo, cz, 26. marec 2018

Třetí díl bestsellerové YA fantasy série Dvůr trnů a růží.                                        Feyre se vrací zpět na Jarní dvůr, aby zde shromáždila informace o Tamlinově armádě a o plánech krále, který hodna Prythian napadnout a zničit. A k tomu musí předstírat svou lásku k muži, kterého ve skutečnosti nenávidí – a jediná chyba může stát život nejen ji, ale může způsobit zkázu i celého království.

6. Takmer definitívny zoznam najhorších nočných môr (YA, ostatné) - Krystal Sutherland, YOLI, sk, 27. marec 2018
Odkedy starý otec Esther Solarovej stretol smrť, celá rodina trpí strachom. Estherin otec je agorafobik a už šesť rokov nevyšiel zo suterénu. Brat Eugene sa bojí tmy a bez baterky neprejde ani krok. Mama Rosemary sa zas desí nešťastia. Solarovci veria, že sú prekliati a že raz ich to, čoho sa boja najviac, privedie do hrobu.
Lenže Esther kliatbu obíde... takmer. Zatiaľ nevie, z čoho má najväčší strach, a tak sa pre istotu vyhýba všetkému. Výťahom, malým priestorom, davom – skrátka všetkému, čo u nej môže vyvolať fóbiu. Esther je presvedčená, že má situáciu pod palcom, až kým nestretne bývalého spolužiaka zo základnej školy, svoju prvú lásku, Jonaha Smallwooda. Po tomto stretnutí ostane visieť na autobusovej zastávke ľahšia o mobil, všetky peniaze, ovocnú rolku, ktorú si nechávala na neskôr, aj zoznam nočných môr – nehovoriac o dôstojnosti. Lenže táto krádež je zároveň začiatkom nečakaného priateľstva. Spoločne hľadajú spôsob, ako prelomiť kliatbu, ktorá ničí Estherinu rodinu. Postavia sa fóbiám čelom, no zistia, že s jedným strachom predsa len nepočítali: so strachom z lásky.

7. Fandom (YA, sci-fi, fantasy) - Anna Day, Baronet, cz, 28. marec 2018
Violet a její tři přátelé se chystají na sraz fanoušků veleúspěšného filmu Šibeniční tanec, kterého se účastní i představitel hlavní postavy. Pečlivě vyrobené kostýmy jsou připravené, vysněná chvíle na dosah. Ale při takzvaném comic-conu dojde k nevysvětlitelnému posunu v čase, při němž se Violet s přáteli ocitá ve skutečném světě svých fiktivních idolů, v dystopické společnosti plné násilí a chaosu. Během prvních vteřin ve smyšlené říši však Violet zaviní smrt hlavní hrdinky a je nucena sehrát její roli přesně tak, jak byla napsaná ve filmovém scénáři, tedy včetně úkladů, milostného vztahu i konečného završení. Avšak i fiktivní postavy a příběhy žijí svým vlastním životem…

8. Stálo to za to (YA, ostatné) - Miroslava Varáčková, Slovart, sk, 28. marec 2018
Je niečo silnejšie ako sesterská láska?                                                                                           Lívia je tá staršia. Tá úspešnejšia. Tá populárnejšia. Baška je tá, čo ostala na druhej koľaji... a to nielen v babských kruhoch na škole, ale aj doma a v srdciach rodičov. Keď sa Lívii rúca budúcnosť pred očami, rieši všetko po svojom a ničí všetkých naokolo. Nanešťastie je rodičovská láska niekedy slepá a pravda nemá šancu na prežitie. No ktorá sestra je v skutočnosti tá silnejšia a rozhodnejšia? Ktorá dokáže obetovať všetko, aby zabránila ďalšiemu súženiu?
 Tak toto sú všetky novinky, ktoré som vám chcela predstaviť. Mňa rozhodne najviac zajala kniha Dvůr křídel a zmaru od úžasnej autorky Sarah J. Maas. Ktorá najviac zaujala vás?

Toto je už z dnešného článku všetko. Snáď sa vám páčil. Ja sa s vami lúčim a prajem vám pekný víkend. Ahojte. :D

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Krutý princ (Holly Black)

Ahojte ľudkovia, vítam vás pri novom článku. Dnes mám pre vás recenziu na knihu, na ktorú som sa veľmi tešila. Je to Krutý princ od Holly Black, ktorého v januári vydalo vydavateľstvo SLOVART.  Na túto knihu som sa počula dosť veľa rozporuplných recenzií, vďaka čomu sa bála do knihy pusti. Nakoniec som sa ale odhodlala, kedže som veľkým fanúšikom férskych bytostí, a to odvtedy, čo do môjho života vstúpila Sarah J. Maas so sériami ATOTAR a ToG.  Čo myslíte, páčil sa mi Krutý princ alebo ma sklamal? ♕♕♕ ,,Láska je vznešená vec. Ako môže byť niečo nesprávne, ak to robíš v mene tohto ušľachtilého citu?" ♕♕♕ Názov knihy: Krutý princ Originálny názov: The Cruel Prince Autor: Holly Black Jazyk: slovenský Séria: Férska sága Diel v poradí: prvý Nasledujúci diel: The Wicked King Vydavateľstvo: Slovart Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom  Rok vydania: 2019 Vekové odporúčanie: 15+ ♛♛♛ ♛♛♛ Anotácia:  Holly Black, jedna z najúspešnejších autoriek

Na dvore z hmly a besu

Ahojte :D :D Moji milí knihomoli a knihomoľky , vítam vás pri novej recenzii ku knihe Na dvore z hmly a besu (Dvůr mlhy a hněvu) , čo je druhá časť k sérii Na dvore z tŕňov a ruží. Táto kniha v slovenskom jazyku ešte nevyšla a tuším ,že výjde až niekedy na jeseň ak sa  nepreloží dátum vydania  ale môžete si ju prečítať v českom jazyku ako ja , pokiaľ vás táto kniha zaujala tak isto ako mňa.  Na dvore z hmly a besu Názov knihy v slovenskom jazyku : Na dvore z hmly a besu Názov knihy v českom jazyku : Dvůr mlhy a hněvu Originálny názov : A court of Mist and Fury Séria : Na dvore z tŕňov a ruží Diel v poradí : druhý Ďalší diel v poradí : A court of Wings and Ruin (názov v angličtine) Vydavateľstvo : Cooboo (vydalo v ČR) , Slovart (vydá na SR už túto jeseň) Žáner : sci-fi, fantasy Počet strán : 664 Rozmery : 130×200 mm Väzba : brožovaná Vekové odporúčanie : 18+ (ale dá sa aj od 15 😉)  Rok vydania : 2017 Opis :  Feyra prežila súboj s Amaranthou a vr

Končí sa to nami

Ahojte :D :D Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Asi pred týždňom sa mi dostala do rúk kniha Končí sa to nami od Colleen Hoover. Kniha vyšla 23. januára 2018. Pre mňa toto bola druhá kniha od Collen Hoover. Ako prvú som čítala Odvrátenú tvár lásky ako e-knihu. No túto knihu mám objednanú aj v klasickej knižnej podobe. Keď ju budem mať ,tak si ju znovu prečítam a napíšem vám ku nej recenziu. Ale vrátim sa zas ku knihe Končí sa to nami. Kniha ma zaujala svojou krásnou obálkou a anotáciou. A ako sa mi páčila ? To vám prezradím v dnešnom článku.  ♥♥♥ Názov knihy: Končí sa to nami Originálny názov: It Ends With Us Autor: Colleen Hoover Jazyk: slovenský Vydavateľstvo: Ikar Počet strán: 320 Rozmer: 145×227 mm Väzba: pevná s prebalom ♥♥♥ Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambició