Preskočiť na hlavný obsah

Knižné novinky + čitateľské plány - november 2017

Ahojte :D :D
Drahí knihomoli, vítam vás pri novom článku ,v ktorom vám prezradím knižné novinky tohto mesiaca a taktiež aj  moje čitateľské plány na tento mesiac. Vybrala som si pre vás 9 noviniek ,ktoré ma zaujali  a mohli by aj vás. Niektoré už vyšli a niektoré ešte len výjdu. 

1. Mléko a med (poézia) - Rupi Kaur, Omega, cz, 09.11.2017
Sbírka básní a krátké prózy o přežití. O lásce a ztrátě, násilí a zneužívání, o ženskosti.
Kniha je rozdělena do čtyř kapitol a každá má jiné poselství. Jedna se snaží léčit zármutek, jiná zase bojuje s všudypřítomnou bolestí. Čtenáři nabízí cestu od nejhorších životních momentů ke smíření a hledání radosti. Ta je totiž všudypřítomná, jedinou podmínkou je chtít ji vidět.
Objednávajte tu.


2. Búrka v impériu (fantasy) - Sarah J. Maas, séria : Trón zo skla (5.diel), Slovart, sk, 22.11.2017
Dlhá cesta na trón sa pre Aelin Galathynius ešte len začala. Prisahala však, že sa svojmu kráľovstvu už nikdy neotočí chrbtom. Hlavne, ak je jediná, kto dokáže zostaviť armádu proti Temnému kráľovi a jeho beštiám. No Erawan neohrozuje Aelin len svojím vojskom, ale aj tieňmi z jej minulosti, bývalými spojencami a nepriateľmi. Na obzore sa však črtá vojna nebývalých rozmerov a Aelin sa musí rozhodnúť, koho a čo obetuje, aby zachránila svoj svet pred úplným zničením.
Objednávajte tu.
3. Kumánska princezná (historický román) - Jana Pronská, Slovenský spisovateľ, sk, 13.11.2017
 Julián Bakšai sa kvôli otcovým dlhom zaviaže, že bude slúžiť grófovi Ratoldovi a jeho zhýralému synovi Františkovi. Keď mu gróf po synovej smrti navrhne, aby od Kumánov priviedol jeho jediného vnuka, Julián neváha ani chvíľu: za odmenu mu totiž Ratold sľúbil vrátiť rodinné sídlo – hrad Kamenec.Krásna Kumánka Damara je hrdá, slobodomyseľná žena. Po krutej zrade uhorského šľachtica žije iba pre svojho syna a celé roky odmieta ponuky na sobáš. Julián je rozhodnutý dodržať sľub grófovi Ratoldovi, no Damara v ňom prebudí hlbokú náklonnosť a lásku, a tak jej ponúkne ochranu i svoje meno. Ako však dopadne manželstvo, ktoré je od počiatku založené na klamstve? Dokáže Damara Juliánovi odpustiť a uverí, že jediné, o čo kedy stál, je jej láska?
Objednávajte tu.

4. Neodolateľný priateľ (historický román) - Lisa Kleypas, séria : Osudy rodu Ravenelovcov (3.diel), Ikar, sk, 07.11.2017
Väčšina mladých aristokratiek sníva o vydaji, no lady Pandora Ravenelová má iné plány. Ambiciózna krásavica radšej tvorí spoločenské hry na predaj, než aby vychutnávala londýnsku plesovú sezónu a lovila ženícha. Na jednom veľkolepom večierku sa však nechtiac ocitne v kompromitujúcej situácii s neodolateľným mladým mužom.
Gabriel, lord St. Vincent, roky úspešne vedie staromládenecký život, až kým sa za nešťastných okolností nechytí do osídel najväčšej čudáčky na svete. Pandora svojou výnimočnosťou Gabriela úplne poblázni, ale nemieni sa vzdať nezávislosti. Gabriel ju vytrvalo pokúša a Pandora nakoniec ustúpi. Ich zväzok je prijateľný iba zo spoločenskej stránky, pre nich je to väčšmi zmluva s diablom.
Pandora sa pre svoje obchodné ambície krátko po svadbe nevedomky zapletie do nebezpečnej konšpirácie. Jedine jej manžel ju môže ochrániť pred zákerným nepriateľom. Žeby zmluva s diablom bola v skutočnosti darom z nebies?
Objednávajte tu.
5. Tá predo mnou (triler) - JP Delaney, Ikar, sk, 07.11.2017
Požiadavka je na prvý pohľad čudná, dokonca vtieravá ? a pre dve ženy, ktoré ju splnia, bude mať zničujúce dôsledky. 
EMMA
Emma si po traumatickom rozchode hľadá nový byt, ale tie, ktoré jej realitní agenti ukážu, si buď nemôže dovoliť, alebo sa v nich necíti bezpečne. Jej predstavám vyhovie až dom na Folgate Street 1. Tento architektonický skvost zo svetlého kameňa má minimalistický dizajn, obrovské okná a vysokánske stropy či najmodernejšiu elektroniku. Nájomníčka však musí dodržiavať zvláštne pravidlá. Tajomný architekt, ktorý dom navrhol, si ponecháva úplnú kontrolu: nijaké knihy, nijaké ozdobné vankúše, nijaké fotografie alebo rušivé osobné predmety. Dom je navrhnutý tak, aby zmenil svojho obyvateľa ? a to sa mu aj podarí. 
JANE
Jane po osobnej tragédii potrebuje nový začiatok. Keď jej ponúknu na prenájom dom na Folgate Street 1, okamžite ju zaujme pôsobivý priestor aj jeho odmeraný, ale príťažlivý tvorca a majiteľ. Jane sa do domu nasťahuje a čoskoro sa dozvie o predčasnej smrti predchádzajúcej nájomníčky, ktorá sa na ňu vekom aj vzhľadom dosť podobala. Keď sa Jane usiluje rozmotať klbko lží a zistiť pravdu, nevedomky sa správa podľa rovnakého vzorca, prijíma rovnaké rozhodnutia, stretáva sa s rovnakými ľuďmi a prežíva rovnaké hrôzy ako ona. Je však oveľa silnejšia ako nešťastná Emma. 
ASTRID
Ďalšia žena na prenájom?
Objednávajte tu.


6. Venile (fantasy, sci-fi) - Valentína Sedileková, Artis Omnis, sk, 10.11.2017
Bezstarostný život stredoškoláčky Kathrin sa otočí naruby vo chvíli, keď sa po škole roznesie škandál, v ktorom hrá hlavnú rolu. Tlak zvláda len vďaka dobrým priateľom, no jej hnev vyvrcholí... premenou na zviera. Kathrin si myslí, že sa zbláznila. Naplánuje pomstu ako poslednú možnosť očistiť svoje meno. No ani len netuší, že sa medzitým spustili prvé kamienky lavíny, ktorá ju prostredníctvom odvážneho chlapca zavedie na Venile, očarujúcu planétu oddelenú Prechodom. Zistí, prečo žije u nevlastných rodičov, čo znamenajú jej nezvyčajné schopnosti a prečo je tá, na ktorej pleciach leží osud celého sveta. Napriek okolnostiam, ktoré ju tlačia po predurčenej ceste Pokrvnej, konečné rozhodnutie, ktoré ovplyvní nielen jej život, musí urobiť ona sama.
Objednávajte tu.

7. Dívka z inkoustů a hvězd (fantasy) - Kiran Millwood-Hargrave, Fragment, cz, 16.11.2017
Od chvíle, kdy na ostrov dorazil generál Adori, nikdo nesmí překročit hranici mezi Gromerou a zbytkem ostrova. To ale Isabelle nezabraňuje v tom, aby snila o tom, že jednou prozkoumá každičký centimetr Zapomenutého území, které leží hned za hranicemi. Když zmizí její nejlepší kamarádka, Isabella se vetře do pátrací skupiny - je přeci dcerou kartografa. Navíc kromě map umí číst i hvězdy, které ji mohou dovést až do zapomenutého srdce opuštěného ostrova. Jenže svět za městskými hradbami je jen pustina plná příšer, kde pod vyschlými řekami a kouřícími sopkami spí příšera z legend. Isabella brzy zjistí, že zachraňovat bude nejen ztracenou dívku, ale především samotný ostrov.
Objednávajte tu.
PS: Túto knihu mnoho ľudí nechváli ale dala som vám ju tu preto lebo sa možno medzi vami nájde niekto komu vyčarí úsmev na tvári. 

8. Gemina (sci-fi) - Amie Kaufman a Jay Kristoff, séria : Illuminae (3.diel), CooBoo, cz, 16.11.2017
Hanna pobyt na vesmírné stanici v galaxii kdesi na konci vesmíru vždy vnímala jen jako ztrátu normálního společenského života. Nikdo jí ale neřekl, že jí pobyt tady může stát život. Sága, která začala již v Illuminae, nyní pokračuje na palubě Skokové stanice Heimdall, kde se dva noví hrdinové musí střetnou s vražedným komandem BeiTechu. Hanna je hýčkanou dcerou velitele stanice, Nik naopak rebelujícím členem ze špatné rodiny. A zatímco se oba potýkají se životem na tom nejnudnějším místě v celém vesmíru, netuší, že se k nim blíží zkáza. Když elitní útočný tým BeiTechu napadne stanici, Hanna a Nik jsou donuceni spolupracovat, aby bránili svůj domov. A aby toho nebylo málo, cizí forma života zabíjí jednoho obyvatele stanice po druhém a porucha na červí díře hrozí, že časoprostorové kontinuum může být rozerváno ve dví. Brzy tak Hanna a Nik nebojují jen o svůj vlastní život – osud celého Heimdallu a možná i celého vesmíru je v jejich rukou.
Objednávajte tu.


9. Nejtemnejší kouty (triler) - Kara Thomas, CooBoo, cz, 06.11.2017
Ve městě Fayette v Pensylvánii se tajemství minulosti ukrývají za každým rohem. Tessa se odstěhovala , když jí bylo devět. Snaží se nepřemýšlet o tom, co se tam tehdy stalo. Callie zůstala, jen se s rodiči přestěhovala do jiného domu. Vždycky bývala ta silnější, nebála se pohlédnout do tváře svým démonům a doufala, že když bude flámovat dost intenzivně, démoni prostě zmizí. Tessa a Callie se spolu nikdy nebavily o tom, co tenkrát v noci viděly. Po skončení soudního procesu se už nikdy neviděly. Nevolaly si ani nepsaly. Tessa sice odešla daleko, ale s sebou si odnesla nezodpovězené otázky. Některé věci se nikdy nevysvětlily. Teď se vrací do Fayette – za Wyattem Stokesem čekajícím na trest smrti, za Lori Cawleyovou, Calliinou sestřenicí, která byla zavražděna, a za jedním člověkem, který možná ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Po krůčcích se blíží k pravdě, ale i k vrahovi. A tentokrát nebude tak snadné uniknout.
 Objednávajte tu.

Toto sú novinky za tento mesiac ,ktoré sa mne zdali najzaujímavejšie. Najviac ma zaujali Búrka v impériu, Mléko a med a Kumánska princezná. Zaujala nejaká vás ? Prečítali by ste si nejakú z nich ? Alebo ste už nejakú čítali ? Môžete napísať dolu do komentárov.

Moje čitateľské plány :
  • Vrania šestka (recenzia už čoskoro)
  • Kráľova klietka
  • Růže a dýka
  • Magonie
  • Tisíc kousků tebe
Tak toto je už z dnešného článku. Dúfam ,že sa vám páčil. Teším sa na vás opäť pri ďalšom. Dovtedy sa majte pekne. Ahojte :D :D











Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Krutý princ (Holly Black)

Ahojte ľudkovia, vítam vás pri novom článku. Dnes mám pre vás recenziu na knihu, na ktorú som sa veľmi tešila. Je to Krutý princ od Holly Black, ktorého v januári vydalo vydavateľstvo SLOVART.  Na túto knihu som sa počula dosť veľa rozporuplných recenzií, vďaka čomu sa bála do knihy pusti. Nakoniec som sa ale odhodlala, kedže som veľkým fanúšikom férskych bytostí, a to odvtedy, čo do môjho života vstúpila Sarah J. Maas so sériami ATOTAR a ToG.  Čo myslíte, páčil sa mi Krutý princ alebo ma sklamal? ♕♕♕ ,,Láska je vznešená vec. Ako môže byť niečo nesprávne, ak to robíš v mene tohto ušľachtilého citu?" ♕♕♕ Názov knihy: Krutý princ Originálny názov: The Cruel Prince Autor: Holly Black Jazyk: slovenský Séria: Férska sága Diel v poradí: prvý Nasledujúci diel: The Wicked King Vydavateľstvo: Slovart Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom  Rok vydania: 2019 Vekové odporúčanie: 15+ ♛♛♛ ♛♛♛ Anotácia:  Holly Black, jedna z najúspešnejších autoriek

Na dvore z hmly a besu

Ahojte :D :D Moji milí knihomoli a knihomoľky , vítam vás pri novej recenzii ku knihe Na dvore z hmly a besu (Dvůr mlhy a hněvu) , čo je druhá časť k sérii Na dvore z tŕňov a ruží. Táto kniha v slovenskom jazyku ešte nevyšla a tuším ,že výjde až niekedy na jeseň ak sa  nepreloží dátum vydania  ale môžete si ju prečítať v českom jazyku ako ja , pokiaľ vás táto kniha zaujala tak isto ako mňa.  Na dvore z hmly a besu Názov knihy v slovenskom jazyku : Na dvore z hmly a besu Názov knihy v českom jazyku : Dvůr mlhy a hněvu Originálny názov : A court of Mist and Fury Séria : Na dvore z tŕňov a ruží Diel v poradí : druhý Ďalší diel v poradí : A court of Wings and Ruin (názov v angličtine) Vydavateľstvo : Cooboo (vydalo v ČR) , Slovart (vydá na SR už túto jeseň) Žáner : sci-fi, fantasy Počet strán : 664 Rozmery : 130×200 mm Väzba : brožovaná Vekové odporúčanie : 18+ (ale dá sa aj od 15 😉)  Rok vydania : 2017 Opis :  Feyra prežila súboj s Amaranthou a vr

Končí sa to nami

Ahojte :D :D Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Asi pred týždňom sa mi dostala do rúk kniha Končí sa to nami od Colleen Hoover. Kniha vyšla 23. januára 2018. Pre mňa toto bola druhá kniha od Collen Hoover. Ako prvú som čítala Odvrátenú tvár lásky ako e-knihu. No túto knihu mám objednanú aj v klasickej knižnej podobe. Keď ju budem mať ,tak si ju znovu prečítam a napíšem vám ku nej recenziu. Ale vrátim sa zas ku knihe Končí sa to nami. Kniha ma zaujala svojou krásnou obálkou a anotáciou. A ako sa mi páčila ? To vám prezradím v dnešnom článku.  ♥♥♥ Názov knihy: Končí sa to nami Originálny názov: It Ends With Us Autor: Colleen Hoover Jazyk: slovenský Vydavateľstvo: Ikar Počet strán: 320 Rozmer: 145×227 mm Väzba: pevná s prebalom ♥♥♥ Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambició