Preskočiť na hlavný obsah

Na dvore z hmly a besu



Ahojte :D :D
Moji milí knihomoli a knihomoľky , vítam vás pri novej recenzii ku knihe Na dvore z hmly a besu (Dvůr mlhy a hněvu) , čo je druhá časť k sérii Na dvore z tŕňov a ruží. Táto kniha v slovenskom jazyku ešte nevyšla a tuším ,že výjde až niekedy na jeseň ak sa  nepreloží dátum vydania  ale môžete si ju prečítať v českom jazyku ako ja , pokiaľ vás táto kniha zaujala tak isto ako mňa. 

Na dvore z hmly a besu

Názov knihy v slovenskom jazyku : Na dvore z hmly a besu
Názov knihy v českom jazyku : Dvůr mlhy a hněvu
Originálny názov : A court of Mist and Fury
Séria : Na dvore z tŕňov a ruží
Diel v poradí : druhý
Ďalší diel v poradí : A court of Wings and Ruin (názov v angličtine)
Vydavateľstvo : Cooboo (vydalo v ČR) , Slovart (vydá na SR už túto jeseň)
Žáner : sci-fi, fantasy
Počet strán : 664
Rozmery : 130×200 mm
Väzba : brožovaná
Vekové odporúčanie : 18+ (ale dá sa aj od 15 😉) 
Rok vydania : 2017
Opis : Feyra prežila súboj s Amaranthou a vrátila sa na Jarný dvor. Avšak ani tu nemá kľud , pretože ju neustále prenasledujú spomienky na to, čo musela urobiť, aby oslobodila Tamlina a jeho ľud.

A rovnako tak nemôže zabudnúť ani na zmluvu s Rhysandom, s ktorým má stráviť jeden týždeň v mesiaci. A aj keď teraz patrí medzi férov, srdce má stále ľudské. A naviac si postupne uvedomuje, že na obzore sa objavuje ešte omnoho väčšie zlo, aké kedy zažila. A tak zatiaľ čo sa snaží vyznať v zákrutách férskeho života, zisťuje, že jej roľa záchrankyne sa ešte neskončila. Avšak dokáže sa vyrovnať s nebezpečím, ktoré sa k nej blíži ?
Koho môže kniha zaujať ? : milovníkov fantasy sveta , romantikov a milovníkov nečakaných zvratov.
Bližší obsah : Feyra sa v tejto knihe stretáva s mnohými prekážkami. Najväčšími sú jej minulosť a bolestné spomienky a čoskoro aj zlomené srdce. Ale ako sa píše už vyššie ,tak aj v tejto knihe sa Feyra musí stáť záchrankyňou a bojovníčkou , bojujúcou za svoj ľud (ľudský ale aj férsky). Čaká na ňu veľa nepríjemných prekvapení a podrazov. Ale ako sa s tým popasuje ? Hrdinsky a odvážne , viacej ako inokedy predtým. V tejto knihe sa odhalí Feyrina najsilnejšia stránka a to je odhodlanosť a oddanosť. Je sa na určite na  čo tešiť. Môžem vám povedať ,že prvá kniha mi strašne pripomínala Krásku a zviera v novej , modernej a brutálnejšej podobe. Ale táto kniha už vôbec nie. Toto je úplne nový príbeh. Totálny zvrat celej knihy. Všetko sa zmení. Mne sa tu zmenil úplne ale ,že úplne pohľad na Tamlina ,ktorého som v prvej knihe zbožňovala a teraz ho neznášam a to isté aj Lucien. A naopak taký Rhysand ,ktorý bol síce aj zábavný ale aj tak mi pripadal ako zmrd tak v tejto knihe som si ho veľmi obľúbila a fandím mu. Fandím jemu aj Feyre. Dúfam ,že autorka ich nechá do konca série dohromady a ,že im dopraje šťastný koniec. Táto kniha je naozaj hrubá ale uisťujem vás ,že je tu veľa skvelých momentov bez ,ktorých sa kniha neobíde. Preto vám ani moc toho nechcem prezrádzať lebo chcem aby to bolo veľké a nečakané prekvapenia a chcem vám nechať moment prekvapenia. Ale čo vám môžem prezradiť je ,že Feyra tu odhalí svoje férske schopnosti a začne sa ich učiť poznávať a ovládať ,pretože v tomto príbehu sa z lovkyne stane bojovníčka za ľud, vernosť , spravodlivosť , slobodu a lásku. Čaká ju tu budúci sobáš s Tamlinom , lenže pred oltárom si niečo uvedomí a to to ,že si nie je istá ,či je na to pripravená. Na rodenie detí , usporiadávanie večierkov a aj ,či miluje Tamlina ako by mala a ,či je naozaj tým pravým mužom pre ňu. Pretože sobáš s ním by nemusel byť šťastím ale mučením a väzením ,ktorého sa už nikdy nedostane. Viac sa už ale dozviete v samotnej knihe.
Moje odporúčanie : Či vám túto knihu odporúčam ? Jasné. Odporúčam hlavne tým ,ktorých sklamal prvý diel. Ja som bola nadšená prvým dielom a tento druhý ma zaujal ešte oveľa viac. A pokiaľ ste si Tamlina neobľúbili tak nezúfajte , v druhom dieli totiž dostane slovo Rhysand ,ktorý mnohých zaujal omnoho viac ako Tamlin. A pokiaľ sa vám nechce čakať do vydania tohto dielu v slovenčine , tak rozhodne nečakajte a kupujte v českom jazyku. Ja som mala zo začiatku priznám sa obavy ,či má to bude v češtine baviť ale bavilo. Zo začiatku som si nevedela navyknúť ale potom sa to strebalo a ani som nevnímala ,že to čítam v češtine. Takže ak ste mali obavy alebo máte ako ja , tak to aspoň skúste , možno ostanete milo prekvapení. Takže tento diel vám rozhodne na 100 pro odporúčam. Ak ste túto knihu alebo sériu nečítali ,tak to určite zvážte. Podľa mňa stojí za to , sľubujem.
                                    Martinus ⇛ http://www.martinus.sk/?uItem=246385

Hodnotenie : 
Odporúčam ?  : Áno
Dobre moji milí, to je na dnes už všetko. Dúfam ,že sa vám dnešný článok páčil, určite budem rada ak sa so mnou podelíte o váš názor dole v komentároch a ak mi napíšete ,či ste už túto knihu čítali alebo nie , ak áno tak ako sa vám páčila a ak nie ,či sa chystáte . Ja sa na vás teším opäť pri novom článku , dovtedy sa majte pekne a užite si a oddýchnite si naplno cez tento víkend , verím ,že si to určite zaslúžite. Prajem príjemný zvyšok večera. Ahojte :D :D 

















Komentáre

Caroline♥ napísal(a)…
Nevadili ti niektore vyrazy? Napr. mne strašne vadi kotlik :D citala som si len ukazku a rozmyslam ci si kupit teraz knihu v cestine alebo ked vyjde slovenska.
Martina Karasová napísal(a)…

No musím sa priznať ,že zo začiatku som s niektorými tými výrazmi skutočne problém mala ako napr. vznešené víly (féri). Ale ,keď som sa už do knihy začítala ,tak mi to už nevadilo. Určite to dobre zváž. Kniha má dosť strán a ak by ti to malo pri čítaní vadiť ,tak si určite počkaj do slovenského vydania ale ak si myslíš ,že by si sa cez to nejako dokázala preniesť ,tak je čeština podľa mňa super voľba. Hlavne aj kvôli tomu ,že nemusíš toľko dlho čakať do slovenského prekladu. Ja si myslím ,že ak ťa kniha chytne a začítaš sa ,tak to prestaneš vnímať a zvykneš si na tie výrazy.

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Krutý princ (Holly Black)

Ahojte ľudkovia, vítam vás pri novom článku. Dnes mám pre vás recenziu na knihu, na ktorú som sa veľmi tešila. Je to Krutý princ od Holly Black, ktorého v januári vydalo vydavateľstvo SLOVART.  Na túto knihu som sa počula dosť veľa rozporuplných recenzií, vďaka čomu sa bála do knihy pusti. Nakoniec som sa ale odhodlala, kedže som veľkým fanúšikom férskych bytostí, a to odvtedy, čo do môjho života vstúpila Sarah J. Maas so sériami ATOTAR a ToG.  Čo myslíte, páčil sa mi Krutý princ alebo ma sklamal? ♕♕♕ ,,Láska je vznešená vec. Ako môže byť niečo nesprávne, ak to robíš v mene tohto ušľachtilého citu?" ♕♕♕ Názov knihy: Krutý princ Originálny názov: The Cruel Prince Autor: Holly Black Jazyk: slovenský Séria: Férska sága Diel v poradí: prvý Nasledujúci diel: The Wicked King Vydavateľstvo: Slovart Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom  Rok vydania: 2019 Vekové odporúčanie: 15+ ♛♛♛ ♛♛♛ Anotácia:  Holly Black, jedna z najúspešnejších autoriek

Končí sa to nami

Ahojte :D :D Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Asi pred týždňom sa mi dostala do rúk kniha Končí sa to nami od Colleen Hoover. Kniha vyšla 23. januára 2018. Pre mňa toto bola druhá kniha od Collen Hoover. Ako prvú som čítala Odvrátenú tvár lásky ako e-knihu. No túto knihu mám objednanú aj v klasickej knižnej podobe. Keď ju budem mať ,tak si ju znovu prečítam a napíšem vám ku nej recenziu. Ale vrátim sa zas ku knihe Končí sa to nami. Kniha ma zaujala svojou krásnou obálkou a anotáciou. A ako sa mi páčila ? To vám prezradím v dnešnom článku.  ♥♥♥ Názov knihy: Končí sa to nami Originálny názov: It Ends With Us Autor: Colleen Hoover Jazyk: slovenský Vydavateľstvo: Ikar Počet strán: 320 Rozmer: 145×227 mm Väzba: pevná s prebalom ♥♥♥ Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambició