Preskočiť na hlavný obsah

Papierová princezná (Erin Watt)


Ahojte,
milí knihomoli, vítam vás pri novom článku. Predminulý mesiac, 27.02.2018 vyšiel prvý diel  z New Adult série Royalovci s názvom Papierová princezná. Erin  Watt je pseudonymom dvoch autoriek Elle Kennedy a Jen Frederick, ktoré napísali túto knihu rovnako ako ostatné diely zo série Royalovci. Kniha ma ani tak neoslovila obálkou, ako skvelou anotáciou a dobrými ohlasmi. Nie, že by sa mi obálka knihy nepáčila. Páči, ale pôvodná sa mi páči omnoho viac. Papierová princezná bola poslednou knihou, ktorú som prečítala za mesiac marec. V dnešnom článku vám prezradím ako sa mi táto kniha páčila. 
♛♛♛
,,Môj najväčší talent, ak vôbec nejaký mám, nie je pohybový. Je to moja schopnosť veriť, že zajtrajšok bude lepší. Stále v to verím. Verím, že na mňa kdesi čaká niečo dobré. Iba sa nesmiem vzdávať, až kým nenadíde môj čas. Nič zlé by sa určite, určite neprihodilo, keby ma potom nečakala odmena."
♛♛♛
Názov knihy: Papierová princezná
Originálny názov: Paper Princess
Autor: Erin Watt
Jazyk: slovenský
Séria: Royalovci
Diel v poradí: prvý
Nasledujúci diel: Prekliaty princ
Vydavateľstvo: YOLI
Počet strán: 328
Väzba: brožovaná
Rozmer: 125×200 mm
Vekové odporúčanie: 17+

♛♛♛
Anotácia: S Ellou Harperovou sa život nemaznal. Sťahovala sa z miesta na miesto, zápasila s finančnými ťažkosťami, no verila, že jedného dňa sa z bahna dostane. Po matkinej smrti však ostala sama. Zarábala si pochybným spôsobom, nevhodným pre mladé dievča, vždy však s jediným cieľom: zmaturovať a dostať sa na vysokú školu. Zrazu jej cesty pretne Callum Royal, nechutne bohatý otec piatich synov a jej nový poručník. Sľúbi Elle štedrú odmenu za každý mesiac, ktorý v sídle Royalovcov do skončenia štúdia vydrží. Neplnoletá Ella vlastne nemá na výber, no je tu jeden veľký háčik. Callumovi synovia ju z duše nenávidia. Najmä ten najstarší, no nepochybne najočarujúcejší Reed Royal je rozhodnutý poslať vypočítavú zlatokopku tam, odkiaľ prišla. Bohatstvo, luxus, intrigy. Nič z toho Ella doteraz nezažila, no ak má vydržať v zlatej klietke, musí stanoviť vlastné pravidlá.

♛♛♛
Postavy: 
Ella Harperová, tvrdohlavá, sebestačná a drzá. Jej život nikdy nebol ľahký, no potom ako sa jej do života votrie jej nový opatrovník zistí, že život v chudobe nie je nič oproti spoločnosti bohatých snobov medzi, ktorých teraz bude musieť patriť. Ella pred problémami vždy utekala, no vypadá to, že prvýkrát vo svojom živote sa im bude musieť postaviť a čeliť im. A to hlavne bohatým, arogantným a neskutočne príťažlivým Royalovcom, piatim synom jej nového optarovníka Calluma Royala. Najťažšie to ale bude s Reedom, ktorý ju ako sa zdá bude nenávidieť najviac. 

Callum Royal, bohatý, sebavedomý, no utrápený otec piatich neskrotných synov, prijíma do rodiny nového člena. Ellu Harperovú, dcéru jeho najlepšieho priateľa Stevea, ktorý pred časom nešťastne zahynul. Doteraz nikto o Elle nevedel, no Callum je rozhodnutý sa o ňu postarať, pociťuje to ako povinnosť voči svojmu najlepšiemu priateľovi. No zvládne to? 

Reed Royal, druhý najstarší  Callumov syn je drzý, arogantný, príťažlivý a výbušný. Dalo by sa povedať, že je vodca Royalovskej bandy. Čo povie to splnia, a teraz spolu s bratmi plánuje dostať z domu Ellu, ktorá je pre nich len obyčajná štetka, ktorá sa na ich otca prilepila kvôli prachom. No Reed nemá ani tušenia, že toto dievča sa len tak nezdá a, že mu dá riadne zabrať...

Gideon Royal, najstarší Callumov syn, tajomný, slušný, ale najpriateľskejší sa byť tiež nezdá. Študuje na výške, takže väčšinu času trávi preč. Elle neprejaví nejaké veľké sympatie, ale ani sa nepripojí k svojim bratom a do ich hry sa moc nezapája. Zdá sa, že má dosť svojich starostí, ktoré ho ťažia aby sa zabýval ešte aj ďalšími.  

Easton Royal, problematický ako zvyšok jeho rodiny, drzý, arogantný, neskutočný sukničkár, no je aj neskutočne vtipný. Spolu s Reedom sa ale najviac snažia zbaviť Elly. Easton totiž tiež nemá moc z Elly radosť, no neskôr to vypadá tak, že bude  prvým kto k nej prejaví nejaké sympatie. 

Sebastian a Sawyer Royalovci, jednovaječné dvojičky a najmladší členova Royalovskej rodiny. Vždy držia spolu, teraz držia spolu so svojimi bratmi  a vedú vojnu proti Elle. Títo dvaja Royalovci sú taktiež príťažliví, arogantní a drzí. No dá sa povedať, že najmenšie zlo. Ellu zaryto ignorujú ale bratoch v ich plánoch vždy podporujú.

Valerie Carrington, chudobná členka bohatej rodiny Carringtonovcov. S Ellou si hneď padnú do oka a stanú sa z nich kamarátky. Val je vtipná, priateľská a rozumná, presne ten typ priateľky, ktorý by Ella potrebovala. Vypadá to, že aj vo svete boháčov sa nájde jeden slušný človek, ktorý Ellu neodsudzuje ale chápe ju a stojí pri nej. 
♛♛♛
Od knihy som si aj napriek dobrým ohlasom nerobila nejaké veľké očakávania. Kniha ma nesklamala a dokonca musím povedať, že ma veľmi príjemne prekvapila. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Vždy keď som si povedala: ,,Ešte jedna kapitola a pôjdem už spať alebo robiť niečo iné," tak to neskončilo len pri jednej kapitole ale až pri dvoch. 
Rozdiely medzi bohatými a chudobnými, tajomstvá, zrady, itntrigy, párty, drogy, chľast a sex, to nájdete v tejto knihe. Kniha je veľmi dobre napísaná. Číta sa úplne sama. Tento štýl písania je jednoduchý, ale aj cez to dokáže čitateľa  strhnúť do deja a nepustiť. Pri čítaní som sa niekoľkokrát od srdca zasmiala. Tak ako ako v knihe, tak aj v skutočnosti platí jedna veta o tejto knihe a to, že: ,,Títo Royalovci vás zničia." Ten koniec... Ach Bože, to som fakt nečakala. Predstava, že by som mala čakať ďalšie tri mesiace na druhý diel ma moc zožierala, tak som si stiahla a v mobile prečítala aj ďalšie dva diely v češtine. Toto je vysoko návyková séria. Teda aspoň pre mňa. Je nemám, čo ku knihe ani k celej sérii vytknúť. Ellu som si ako hlavnú hrdinku veľmi obľúbila, súcitila som s ňou, aj keď som si vôbec neprešla tým čím ona, no dokázala som sa do nej akosi vžiť. Obľúbila som si veľmi aj Royalovcov, aj keď podľa popisu pôsobia ako grázli, no verím, že časom si dokáže každý obľúbiť aspoň jedného z nich. Ja som si najviac obľúbila Reeda a Eastona. Niekoľkokrát  som už počula, že séria Royalovci je ako Selekcia, ale pre starších. Isté prvky by sa dalo povedať, že tam sú, ale táto séria mi k srdcu prirástla viac ako Selekcia. Táto séria je naozaj skvelá, ale neodporučila by som ju nikomu pod pätnásť rokov. Avšak, ostatným určite. Hlavne tento prvý diel. Ten je naozaj úžasný. Ak hľadáte niečo príjemné, oddychové, čo vás nepustí, tak vrelo odporúčam. 
♛♛♛
Hodnotenie: 5⭐/⭐5
Odporúčam: ÁNO  Komu?: tým, čo majú radi romantiku, no nepotrpia si na sladké príbehy a majú radi príbehy s nádychom drsnosti.
Cena: 11,90€
♛♛♛
Toto je už z dnešnej recenzie všetko. Chystá sa niekto z vás na Papierovú princeznú? Ak ste ju čítali, tak aký máte názor na ňu vy? Ja sa na vás teším opäť pri ďalšom článku. Zatiaľ sa majte pekne. Užívajte si voľné chvíle a oddychujte, najlepšie s knihou v ruke. Ahojte. :D

Martina Karasová, Milujeme knihy


Komentáre

Anonymný napísal(a)…
Ja som túto knihu nedávno dočítala a aj napriek tomu, že má dosť často nútila skákať niektoré pasáže (veľa erotických scén), som si ju zamilovala, čo je u mňa neobvyklé, pretože veľa erotiky a sexu mi zvyknú knihu pokaziť.
Zamilovala som si celú rodinu Royalovcov, hoci začiatok pôsobil veľmi jedálne až rozprávkovo a koniec ma donútil sa vrhnúť na ďalšie pokračovania.
Jediné, čo mi nesedelo je tá detinská obálka, ktorá navodzuje atmosféru akejsi detinsky, čo zvykne zmiasť vzhľadom na obsah, ktorý jednoznačne nie je určený mladším čítateľom.
Martina Karasová napísal(a)…
Áno, kniha obsahuje dosť takýchto scén,ale dá sa to prekusnúť. Obálka nenadchla ani mňa. :)
Unknown napísal(a)…
Dočítala som Papierovú princeznú a netuším ako to ďalej nasleduje s časťami😢
Martina Karasová napísal(a)…
V slovenčine Prekliaty princ a Palác klamstiev a v češtine vyšli aj Padlý dědic a Prohnilé království 😊

Obľúbené príspevky z tohto blogu

RECENZIA: Krutý princ (Holly Black)

Ahojte ľudkovia, vítam vás pri novom článku. Dnes mám pre vás recenziu na knihu, na ktorú som sa veľmi tešila. Je to Krutý princ od Holly Black, ktorého v januári vydalo vydavateľstvo SLOVART.  Na túto knihu som sa počula dosť veľa rozporuplných recenzií, vďaka čomu sa bála do knihy pusti. Nakoniec som sa ale odhodlala, kedže som veľkým fanúšikom férskych bytostí, a to odvtedy, čo do môjho života vstúpila Sarah J. Maas so sériami ATOTAR a ToG.  Čo myslíte, páčil sa mi Krutý princ alebo ma sklamal? ♕♕♕ ,,Láska je vznešená vec. Ako môže byť niečo nesprávne, ak to robíš v mene tohto ušľachtilého citu?" ♕♕♕ Názov knihy: Krutý princ Originálny názov: The Cruel Prince Autor: Holly Black Jazyk: slovenský Séria: Férska sága Diel v poradí: prvý Nasledujúci diel: The Wicked King Vydavateľstvo: Slovart Počet strán: 400 Väzba: pevná s prebalom  Rok vydania: 2019 Vekové odporúčanie: 15+ ♛♛♛ ♛♛♛ Anotácia:  Holly Black, jedna z najúspešnejších autoriek

Na dvore z hmly a besu

Ahojte :D :D Moji milí knihomoli a knihomoľky , vítam vás pri novej recenzii ku knihe Na dvore z hmly a besu (Dvůr mlhy a hněvu) , čo je druhá časť k sérii Na dvore z tŕňov a ruží. Táto kniha v slovenskom jazyku ešte nevyšla a tuším ,že výjde až niekedy na jeseň ak sa  nepreloží dátum vydania  ale môžete si ju prečítať v českom jazyku ako ja , pokiaľ vás táto kniha zaujala tak isto ako mňa.  Na dvore z hmly a besu Názov knihy v slovenskom jazyku : Na dvore z hmly a besu Názov knihy v českom jazyku : Dvůr mlhy a hněvu Originálny názov : A court of Mist and Fury Séria : Na dvore z tŕňov a ruží Diel v poradí : druhý Ďalší diel v poradí : A court of Wings and Ruin (názov v angličtine) Vydavateľstvo : Cooboo (vydalo v ČR) , Slovart (vydá na SR už túto jeseň) Žáner : sci-fi, fantasy Počet strán : 664 Rozmery : 130×200 mm Väzba : brožovaná Vekové odporúčanie : 18+ (ale dá sa aj od 15 😉)  Rok vydania : 2017 Opis :  Feyra prežila súboj s Amaranthou a vr

Končí sa to nami

Ahojte :D :D Milí čitatelia, vítam vás pri novom článku. Asi pred týždňom sa mi dostala do rúk kniha Končí sa to nami od Colleen Hoover. Kniha vyšla 23. januára 2018. Pre mňa toto bola druhá kniha od Collen Hoover. Ako prvú som čítala Odvrátenú tvár lásky ako e-knihu. No túto knihu mám objednanú aj v klasickej knižnej podobe. Keď ju budem mať ,tak si ju znovu prečítam a napíšem vám ku nej recenziu. Ale vrátim sa zas ku knihe Končí sa to nami. Kniha ma zaujala svojou krásnou obálkou a anotáciou. A ako sa mi páčila ? To vám prezradím v dnešnom článku.  ♥♥♥ Názov knihy: Končí sa to nami Originálny názov: It Ends With Us Autor: Colleen Hoover Jazyk: slovenský Vydavateľstvo: Ikar Počet strán: 320 Rozmer: 145×227 mm Väzba: pevná s prebalom ♥♥♥ Lily si v detstve vytrpela svoje. Po otcovej smrti opúšťa rodný Maine a usádza sa v Bostone, v meste, kde je všetko lepšie. Aspoň tak jej to kedysi tvrdil Atlas, Lilina spriaznená duša a prvá láska. V Bostone spoznáva ambició